tirsdag 12. juni 2007

FrPs sanne menneskesyn !

I Fædrelandsvennen 6. juni blir jeg beskyldt av FrP politiker Steinar Bergstøl Andersen for å støtte kvoteringer og reguleringer basert på rase eller etnisk opprinnelse i forbindelse med sysselsetting av ikke – vestlige minoriteter. Arbeids – og språkpraksisplasser som jeg og Høyre støtter er ikke det samme som kvotering. En språk – eller arbeisdsprsksisplass er en periode på opptil 3 – 6 mnd hvor en arbeidstaker jobber gratis (for trygd eller stønad) på en arbeidsplass for å vise hva han / hun er god for og for å skaffe seg referanser og en dokumentasjon på hva han / hun virkelig kan. Arbeidsgiver får gratis arbeidskraft i denne perioden og får en mulighet til å se hva arbeidstaker er god for før en evt. ansettelse. Å la en ikke – vestlig arbeidstaker få denne sjansen er ikke på noen måte en kvotering eller favorisering. Det er faktisk ganske ille at vi et flerkulturelt samfunn må ty til slike midler for at arbeidsgiver skal få tro på at arbeidtaker virkelig kan noe !!

Å bli beskyldt for å ta ibruk samme metoder som apartheidregimet i sør – Afrika og Zimbabwe vitner sterkt om Andersens uvitenhet. Når han i tillegg legger skylden på islam som hovedgrunn til mislykket integrering må man jo bare le.
Kan det tenkes at de muslimene Andersen refererer til kommer fra en kultur som undertrykker kvinner ? Kan det tenkes at prosentandel yrkesaktive har en sammenheng med utdanningsnivå ? Kan det tenkes, Andersen, at indere har en mye bedre tilgang til utdanningsmuligheter enn de har i Somalia ? Både pakistanere og somaliere kommer fra muslimske land, så hvordan kan det ha seg, som du sier, at ”44 % av alle pakistanere er i jobb mens bare 27 % av somalierne er det” ? Vi kan ihvertfall ikke skylde på islam ! Somalierne er en av de yngste nasjonen av innvandrere til Norge. De fleste kom etter 1996. I Kristiansand er 60 % av somalierne under 19 år. Ca 7% er over 40 år . Av disse 7 prosentene er 40 % alenemødre. Jeg, som muslim og somalier, og som vet hva jeg snakker om ser ikke de ”klare linjer på at islam er det største hinderet til integrering og sysselsetting”. Det er helt andre ting det dreier seg om. Tenk igjen, Andersen !

At enkelte innvandrere nekter sine koner ut i yrkeslivet er uheldig for integrering. Det er også uheldig at få innvandrere deltar aktivt i samfunnet. Hvem som har skylden for manglende integrering er ikke lett å si. Jeg skylder ikke på kommunen eller noen men mener at det generelt eksisterer for mye av Andersens holdninger til innvandrere. Det sirkulerer mye
fordommer, uvitenhet og religionsfrykt på begge sider. Integrering er en gjensidig prosess hvor både majoriteten og minoriteten må delta aktivt.

Andersen viser oss FrPs sanne menneskesyn.

Faisal Aligas
Kristiansand Høyre

Ingen kommentarer: