torsdag 8. september 2011

Nye Moskee i Kristiansand

Representant Vidar Kleppe fra Demokratene hevder at en Moske ikke passer i et boligområde, fordi "Moske er bruhoder for kriminalitet og menneskefiendtlige holdninger"(sitat ). Dette er ren rasisme. Det går ikke an å stigmatisere en hel gruppe slik.

Dersom et trossamfunn plassert midt i et boligområde skaper trafikkaos, hva da med:

- Frikirken i byen? (boligblokker vegg-i-vegg)
- Salem på Lund (30 meter fra boliger)
- Filadelfia i byen (vegg i vegg med leiligheter)
- Samfundet (midt i et boligkompleks i byen)
- Rikets sal (midt i byen mellom leigheter og butikker)
- Katolsk kirke( rett ved leiligheter i Kongensgt.)

Et nei i dag til moske i et boligområde vil si et fremtidig nei til alle kirkesamfunn i boligområder.. Ønsker vi det? Er det ikke bedre å ha trossamfunnene der vi bor, lett tilgjengelig, så ser vi hvem som kommer og går, vi har mulighet for å se det på nært hold og få en kjennskap til det.

Det er ikke lurt å gjemme bort trosamfunnene, de er del av vår hverdag og våre liv på en positiv måte. En fjerning og "bortgjemming" av trosamfunnene fremmedgjør dem og vil kun føre til spekulasjoner, rykter og antakelser.

Lokalet som muslimene har hatt til nå har de hatt i 19 år. Det er en liten fuktig kjeller som ligger midt i byen. Vi har kun møtt positive holdninger og blitt ønsket velkommen av dem som bor rundt moskeen.

Tilveksten av muslimer i Kristiansand har økt behovet for et nytt gudshus. Vi må være en aktiv moské for å kunne integrere ungdommer i det norske samfunne på en bedre måte. Det gjelder både dem som er født her og dem som har kommet som innvandrere.

Ingen kommentarer: