onsdag 29. august 2007

Somaliske barn og ungdom

I november i fjor begynte organisasjonen Somalisk Barne – og Ungdomsarbeid (SBU) å jobbe internt for å bedre barne - og ungdomsmiljøet i Kristiansand. Høyre vil vise sin støtte til dette arbeidet og rose ungdommene for initiativet og engasjementet de har vist. Det er viktig å sette fokus på dette arbeidet fordi :

Det har de senere år vært mye negativ omtale av somaliere i Kristiansand og i Norge generelt. Påstandende har vært ungdomskriminalitet, familieproblemer og en generell mangel på integrering. Mange somaliske ungdommer faller tidlig ut av skolesystemet og rekrutteres til belastende miljøer som khat-lokaler osv.

Ved dannelsen av en ny organisasjon betyr det at noe viktig er gjort, men det er langt igjen til alle problemene er løst. Hensikten med organisasjonen var å samle alle somaliske barn og unge under ett tak, og det ble realisert. I tillegg er det å gå nye veier for å hjelpe somalisk ungdom som har falt utenfor, og forebygge at flere gjør det. Tross all negativ omtale, finnes det blant somaliske ungdommer ressurser som tar ansvaret og gjør noe med virkeligheten. Ungdommene selv vil finne ut hvordan de skal forbedre situasjonen sin både internt i miljøet og i forhold til samfunnet rundt.

Ved å ha en organisasjon, styrkes deres selvfølelse og gir positiv motivasjon. Det samler deres krefter og det skaper felles forståelse og identiet. Det er en tilhørighet og det skaper et nettverk.
Det er viktig at organisasjonen etterhvert driver ulike typer aktiviteter som har som mål å styrke deltakelsen til somaliske barn og unge i det norske samfunnet, fremme positive tradisjonelle somaliske verdier, å utvikle selvstendige personer som fungerer godt i et flerrkulturelt samfunn, og å skape dialog mellom ulike generasjoner av somaliere i Kristiansand og i Norge.

Jeg ser fram til en positiv framtid og selvstendige ungdommer som tar riktige valg.

Lykke til SBU

Faisal Aligas

Ingen kommentarer: